درباره ما

معرفی انجمن مهندسان مکانيک ايران 

انجمن مهندسان مکانيک ايران در سال 1367 به همت گروهي از استادان و مهندسان علاقمند ، آقايان دکتر مهدي بهادري نژاد، مهندس محمد باقريان، مرحوم دکتر تقي ابتکار، مهندس اسماعيل حبيب زاده، دکتر سعيد سهراب پور، دکتر احمد علي سهرابي، مهندس علي اکبر صابري زفرقندي، دکتر حسن ظهور، مهندس محسن مهرعليزاده، مهندس مهرداد وفائي، دکتر فتح الله امي به منظور گسترش و اعتلاي علوم و فنون مهندسي مکانيک و پاسخگويي به ضروري‌ترين نيازهاي اقتصادي و صنعتي کشور و ارتقاء علوم و دانش تشکيل گرديده است و پس از تدوين اساسنامه و اخذ مجوز فعاليت از وزارت کشور در تاريخ 6/5/1370 در اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غير تجاري تحت شماره 5955 به ثبت رسيده است. هدف انجمن گسترش و اعتلاي علوم و فنون مهندسی مكانيك در جامعه اسلامي ايران به منظور پاسخگوئي به ضروري‌ترين نيازهاي اقتصادي و صنعتي كشور و ارتقاء علوم و دانش بشري می باشد و در راستاي دستيابي به اين هدف انجمن مهندسان مكانيك ايران از طريق آموزش، پژوهش، حضور در مجامع علمي، ارتباط با مراجع تصميم‌گيري، ارتباط با مراجع قانون‌گذاري، به كمك اعضاي خود تلاش خواهد كرد كه زمينه مساعدي براي توان افزائي مهندسان مكانيك كشور فراهم سازد.
مهندسان مكانيك كشور با عضويت و تلاش در انجمن خودشان مجموعه‌اي پرتوان و يكپارچه و هم‌آهنگ را خواهند ساخت كه بزرگترين محرك توليد، فناوري و دانش كاربردي كشور براي ارزش آفريني و توسعه رفاه و بهروزي مردم خواهد بود.

 

وظایف انجمن :

فعاليت‌هاي انجمن صرفاً پژوهشي، تحقيقاتي، مشاوره‌اي و آموزشي در جهت ترويج و گسترش و اعتلاي علوم و فنون مهندسي مکانيک مي‌باشد که اهم آنها به قرار زير است:
1- تبادل نظر و کسب اطلاعات و تجربيات در زمينه مهندسي مکانيک 
2- ارتقاي مستمر دانش مهندسان مکانيک با چاپ و انتشار بولتن، مجله، نشريات وساير رسانه‌هاي خبري
3- انجام پژوهشهاي لازم و تهيه و تدوين کدها و استانداردهاي مختلف در خصوص موضوعات مرتبط با مهندسي مکانيک و انتشار آنها براي جامعه صنعتي و علمي کشور
4- شناسايي و معرفي مهندسان، مبتکران و نوآوراني که در زمينه مهندسي مکانيک فعاليت مي نمايند 
5- برگزاري همايش‌ها، كارگاه‌هاي آموزشي، نمايشگاه‌هاي صنعتي و گردهمايي علمي  و فني در زمينه مهندسي مكانيك
6- شناسايي، تجزيه و تحليل مشکلات فني و نارساييهاي موجود در صنعت کشور و ارائه راه حل‌ها و انتشار آنها جهت اطلاع موسسات تحقيقاتي، توليدي، فني و علمي
7- مشاركت در برنامه‌ريزي جامع توسعه دانش مهندسي مكانيك از طريق همكاري با موسسات آموزش عالي و واحدهاي علمي و صنعتي در راستاي تحقق اهداف اقتصادي و فرهنگي كشور 
8- طبقه‌بندي تخصصي و علمي اعضاء و ارائه تاييديه‌هاي تخصصي و حرفه‌اي با توجه به قابليت‌ها و تخصص‌هاي مختلف اعضاي انجمن به منظور ارزيابي و ارتقاي توان كارشناسي مهندسي مكانيك كشور 
9- انجام مطالعات و ارائه خدمات آموزشي و مشاوره‌اي به واحدهاي صنعتي، علمي و فني كشور در زمينه علوم و فنون مهندسي مكانيك 
10- برقراري و بسط روابط علمي، فني، تحقيقاتي، آموزشي و پذيرش عضويت و يا همكاري با سازمانهايي كه فعاليت‌ آنها به نحوي از انحا با هدف‌هاي انجمن در ايران و ساير كشورهاي جهان ارتباط دارد. 
 

عضویت های حقیقی ، حقوقی و شعب انجمن

انجمن مهندسان مکانیک ایران از ابتدای فعالیت خود از بین دانشگاه‌ها، مؤسسات دولتی و غیردولتی، کارخانه‌ها، شرکت‌ها و سازمان‌هایی که در زمینه های فنی، علمی، پژوهشی و صنعتی فعالیت دارند در دوسطح عادی و ویژه عضو حقوقی می¬پذیرد. تا کنون بیش از 365 بنگاه صنعتی در انجمن عضو شده اند. انجمن مهندسان مکانیک ایران شامل بیش از 15000 عضو فعال می¬باشد و تمامی دانشجویان و فارغ التحصیلان مهندسی مکانیک در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به عنوان عضو اصلی و نیز دانشجویان و متخصصان رشته های فنی و مهندسی به عنوان عضو وابسته را می-پذیرد.

اعضاي موسس (دائمي):

موسسان انجمن يازده تن از استادان و مهندسان برجسته كشور مي‌باشند كه عضويت‌شان در انجمن دائمي است

اعضاي اصلي (حقيقي):

مهندسان و متخصصان رشته مهندسي مکانيک يا رشته‌هاي مهندسي غير از مهندسي مکانيک (با داشتن هشت سال سابقه فعاليت در رشته‌هاي مهندسي مکانيک)مي توانند عضو اصلي شوند .

اعضاي اصلي ويژه:

كساني كه داراي حداقل پنج سال سابقه عضويت در انجمن بوده و سوابق درخشاني در فعاليتهاي اجرايي، علمي، پژوهشي و آموزشي در زمينه مهندسي مکانيک داشته‌ اند با تصويب هيات مديره عضو ويژه خواهند شد.

اعضاي حقوقي:

موسسات و بنگاه‌هايي که به طور مستقيم و يا غير مستقيم با مهندسي مکانيک سر و کار دارند و با تصويب هيات مديره به عضويت انجمن پذيرفته مي‌شوند.

اعضاي وابسته:

مهندسان غير مکانيک شاغل در يکي از بخشهاي مربوط به مهندسي مکانيک و تکنسين‌ها و استادکاراني که حداقل 5 سال پس از کسب درجه تکنسيني يا استادکاري در يکي از بخشهاي مربوط به مهندسي مکانيک فعاليت كرده باشند.

اعضاي دانشجويي:

دانشجويان رشته مهندسي مکانيک که در دوره کارشناسي مکانيک مشغول به تحصيل ‌مي‌باشند و به عضويت انجمن پذيرفته شده‌اند.

اعضاي افتخاري:

شخصيت‌هاي ايراني و خارجي که در زمينه مهندسي مکانيک فعاليت مستقيمي نداشته ولي از نظر علمي، فني و يا اقتصادي کمکهاي ارزنده‌اي به پيشرفت علوم و فنون و صنايع نموده‌اند و يا در پيشبرد اهداف انجمن كمك‌هاي موثر و ارزنده‌اي نموده باشند.

 

همچنین این انجمن در اجراي ماده 15 اساسنامه خود در صورت فعاليت داشتن و اقامت حداقل تعداد 40 نفر از اعضاء اصلي در حوزه جغرافيايي ذيربط و يا يكي از استانها بنا به درخواست و پيشنهاد آن حوزه و تصويب هيات مديره نسبت به راه‌اندازي شعب بر اساس آئين‌نامه تشكيل و اداره شعب اقدام مي‌نمايد. انجمن در اجراي بند 4 ماده 15 اساسنامه خود در صورت فعاليت داشتن و اقامت حداقل 30 نفر دانشجوي كارشناسي در دانشگاه ذيربط بنا به درخواست دانشگاه مربوطه و معرفي يكي از استدان بعنوان استاد مشاور در انجمن نسبت به راه‌اندازي شاخه‌هاي دانشجويي در دانشگاه‌ها بر اساس آئين نامه تشكيل و اداره شاخه‌هاي دانشجويي اقدام نموده است.

برگزاری کنفرانس های بین المللی و دانشجویی

انجمن مهندسان مکانیک ایران با همکاری برخی دانشگاه ها و صنایع برتر كشور هر سال همایش بین المللی برگزار می کند. برنامه این همایش شامل نشست های علمی موازی و میزگردهای تخصصی، نشست های ارائه مقالات پژوهشی و صنعتی، سخنرانی¬های کلیدی توسط اساتید برجسته داخلی و خارجی، نمایشگاه محصولات فنی و صنعتی، کارگاه های آموزشی تخصصی و مسابقات علمی دانشجویی هدفمند برای پژوهشگران، دانشگاهیان و صنعتگران خواهد بود.
از آنجا که رشد و توسعه علمی پایدار کشور مستلزم تلاش و همکاری موثر سازمان¬ها و متخصصان در عرصه تحقیق، تولید و صنعت می باشد، در این همایش علاوه بر امکان ارائه مقالات علمی و دستاوردهای پژوهشی و فناورانه، این امکان فراهم است تا مهندسان و متخصصان شاغل در صنعت، مشکلات فنی و مهندسی مرتبط با واحد صنعتی خود را بصورت یک یا چند مسئله مطرح کرده در قالب مقاله در همایش ارائه نمایند. این موضوع فرصتی است تا پژوهشگران صنعتی و استادان دانشگاه ضمن آشنائی با این مسائل، برای حل آنها چاره اندیشی کرده در صورت یافتن پاسخهای مناسب قراردادهای همکاری پژوهشی برای اجرائی کردن و پیاده سازی راه حل ها بین دانشگاه و صنعت منعقد گردد. ضمناً نظر به سوابق و جایگاه ارزنده آن شرکت محترم، از شما دعوت می گردد با ارائه محصولات صنعتی در نمایشگاه جانبی همایش به معرفی پیشرفت¬های علمی و فناوری انجام شده در صنعت خود شرکت فرمایید. 
این همایش ها، موجب پربار شدن فعالیت های آینده انجمن مهندسان مکانیک و همچنین تقویت و توسعه اهداف علمی و عملی چرخه صنعتی- تولیدی کشور با تعامل بیشتر جامعه صنعتی و دانشگاهی خواهد شد.
انجمن از سال 1371 هر ساله همايش سالانه بين المللي مهندسي مكانيك را بر اساس آئين نامه برگزاري همايش هاي انجمن به ميزباني يكي از دانشگاه هاي كشور برگزار نموده كه تاكنون تعداد 30 همايش در دانشگاه هاي ذيربط برگزار كرده است
در این راستا نیز انجمن هر ساله اقدام به برگزاری همایش ملی دانشجویی می کند که تاكنون 10 همايش دانشجويي مهندسي مكانيك و چندین همایش ملی مشترک با دیگر دانشگاه‌هاي ذيربط برگزار نموده است

برگزاری دوره های آموزشی تخصصی کوتاه مدت

صاحبان صنايع كشور و برخي مديران بخش صنعت عموماً اين انتقاد را به آموزشهاي دانشگاهي و به ويژه دوره‌هاي آموزشي مهندسي در دانشگاه‌ها مطرح مي‌كنند كه اين آموزشها الزاماً با نيازهاي صنعت كشور منطبق نيست. وقتي با دقت بيشتري به اين انتقاد مي‌پردازيم متوجه مي‌شويم كه منظور منتقدين آن است كه فارغ‌التحصيلان دانشگاهي در بدو ورود به صنعت با بسياري از تخصص‌هاي حرفه‌اي صنعتي نا آشنا، و گاه بيگانه‌اند. گرچه اين مدعا تا اندازه اي صحت دارد ولي كمتر به آن توجه شده است كه اين امر نقصاني براي آموزشهاي دانشگاهي محسوب نمي‌شود. سيستم آموزشي دانشگاهي ما همانند بسياري از كشورهاي پيشرفته صنعتي به ويژه در علوم مهندسي بر آموزش اصول و مفاهيم هر رشته تاكيد دارد. 
دانشجويان مهندسي مكانيك در دوره كارشناسي اصول و قواعد دانش مهندسي مكانيك را مي‌آموزند و مفاهيم پايه و اساسي مربوط به شاخه‌هاي مختلف مهندسي مكانيك را در دروس اصلي و اختصاصي اين رشته فرا مي‌گيرند. اين آموزشها ذهن و فكر آنان را براي فعاليت در محيط‌هاي صنعتي مرتبط با مهندسي مكانيك كه حوزه‌اي بسيار وسيع و گسترده را شامل مي شود آماده و مهيا مي‌كند. عليرغم اين امر، تخصص‌هاي حرفه‌اي مرتبط با مهندسي مكانيك در صنعت به قدري وسيع و متنوع است كه امكان آموزش و فراگيري همه آنها در دوره كارشناسي و حتي مقاطع بالاتر تحصيلات دانشگاهي براي همه دانشجويان غير ممكن است. 
از سوي ديگر هر كارفرماي صنعتي كه مي‌خواهد مهندس مكانيك استخدام كند ترجيح مي‌دهد داوطلب استخدام، حرفه‌ تخصصي مورد نظر وي را بلد باشد يا لااقل يك يا چند دوره آموزشي مرتبط را طي كرده باشد. چنين داوطلبي نه تنها در شرايط مساوي براي استخدام مزيت دارد بلكه كارفرما عموماً وي را با شرايط بهتر مي‌پذيرد. 
در كشور ما كه صنايع عموماً فاقد مراكز آموزشي تخصصي و مراكز تحقيق و توسعه هستند، فراهم نبودن دوره هاي آموزشي تخصصي و حرفه اي خلائي ايجاد كرده كه سالهاست در همايشها و سمينارهاي مختلف با عنوان كلي ارتباط صنعت و دانشگاه راجع به آن بحث شده است. انجمن‌هاي علمي و مهندسي مي‌توانند با برگزاري دوره‌هاي تخصصي حرفه‌اي در پركردن اين خلاء و تامين نيازهاي صنعت مانند پلي بين دانشگاه و صنعت موثر باشند. 
در برگزاري دوره‌هايي كه علاوه بر تجهيزات معمول كمك آموزشي و نرم‌افزارهاي مربوطه، استفاده از تجهيزات سخت‌افزاري ضروري باشد از همكاري شركتهاي صنعتي دارنده تجهيزات مذكور استفاده مي‌شود. براي فراگيران، بازديد از واحدهاي صنعتي مرتبط با دوره تخصصي حرفه‌اي برنامه‌ريزي مي‌شود. 
دوره‌هاي تخصصي حرفه‌اي عموماً در سه سطح مقدماتي (introduction)، متوسطه (intermedrate) و پيشرفته (Advanced) برگزار مي‌شود. طول دوره‌ها، متناسب با ويژگيهاي آن تعيين مي‌شود. فراگيران در صورتي "گواهينامه طي موفقيت‌آميز" دوره تخصصي را دريافت مي‌كنند كه ضوابط آئين‌نامه دوره‌هاي آموزشي انجمن را رعايت نمايند. (شامل حضور در جلسات و گذراندن آزمون نهايي دوره).

چاپ و انتشار نشریه های علمی

انجمن مهندسان مکانیک ایران صاحب امتیاز انتشار فصلنامه علمی پژوهشی با عنوان " نشریه مهندسی مکانیک ایران " و دوماهنامه علمی ترویجی با عنوان " مجله مهندسی مکانیک " به زبان فارسی و نیز دو فصلنامه انگلیسی The Iranian Journal of Mechanical Engineering Transactions of ISME است که نخستین شماره از مجله مهندسی مکانیک در سال 1370 منتشر شده است. 
نشریات علمی مصوب انجمن مهندسان مکانیک ایران موفق به اخذ رتبه علمی معتبر از کمیسیون نشریات علمی (وزارت علوم، تحقيقات و فناوري) به ترتیب در تاریخ 01/10/1382 ، 01/03/1387 و 01/10/1382شده اند و همه آن ها در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) و بانک اطلاعات نشریات کشور (magiran) نمایه می شوند. همچنین علاوه بر چاپ و انتشار مجلات علمی انجمن اقدام به چاپ کتاب سال مهندسی مکانیک میکند که تا به امروز سه نوبت از این کتاب به چاپ رسیده است. 
 

خدمات ما

اطلاعات تماس

کاربر گرامی هنگام تماس با شرکت مذکور اعلام بفرماییدکه اطلاعات تماس را از صفحه شخصی شرکت در سامانه شمستا مشاهده کرده اید تا از امتیازات توافقی و پشتیبانی آتی شمستا بهره مند شوید.

مدیر : دکتر عباس علی آبادی
ایمیل : info@isme.ir
سایت : www.isme.ir
اینستاگرام : isme.eng
فکس : 88938373-021
تهران، خیابان سپهبد قرنی، بالاتر از چهارراه اراک، بن بست دژن، پلاک 3

فرم تماس

نظر کاربران

میانگین نظرات کاربران (1 کاربر 3.6)

1- میزان رضایت شما از کافی بودن اطلاعات ارائه شده از قطعه؟ (3)
2- میزان رضایت شما از ارتباط و پاسخگویی فرد رابط؟ (3)
3- میزان رضایت شما از همکاری شرکت متقاضی با شما؟ (4)
4- میزان رضایت شما از پایبندی به تعهدات این شرکت؟ (4)
5- میزان تأثیر این بخش در پیشبرد اهداف شما؟ (4)

نظر خود را در باره این نمایشگاه ثبت کنید

ثبت نظر شما
X

به نمایشگاه آنلاین سامانه جامع صنعتی شمستا خوش آمدید