صندوق پژوهش و فناوري غیر دولتي صنعت ماشین سازی با هدف تقویت زیست بوم فناوری و صنعتی کشور در سال 1396 تاسیس شد و به عنوان یک نهاد مالی تخصصی با اصالت دادن به رونق تولید و رعایت اصول حرفهای فعالیت خود را آغاز نموده است و انواع خدمات مالی- اعتباری را به فعالین صنعت ماشین سازی کشور ارائه داده است.
این صندوق با بهرهگیری از نیروی انسانی خبره در زمینه مالی و فنی فعالیت داشته و از طریق متناسب سازی خدمات مالی و ایجاد ابزارهای نوین مالی در جهت توسعه صنعت ماشین سازی گام بر می دارد و همواره تعمیق ساخت داخل در زنجیره تولید ارزش را به عنوان یک ماموریت اصلی خود دانسته است. و در طی این سال ها با ارتباط گیری موثر با نهادهای عمومی و دولتی به منظور جذب منابع در جهت ارائه خدمات مالی- اعتباری فعالیت می کند. این فعالیت ها اعم از پرداخت تسهیلات، صدور ضمانتنامه، کارگزاری منابع، مشارکت و سرمایهگذاری، ارزیابی و امکانسنجی طرحها بوده است و به کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مرتبط با بنگاههای تولیدی، خدماتی و صادراتی به ویژه سازندگان و خریداران ماشین آلات و تجهیزات و قطعات ساخت داخل تعلق می گیرد.
جهت مشاهده کاتالوگ خدمات صندوق ماشین سازی کلیک نمایید.
صندوق پژوهش و فناوري صنعت ماشین سازی یکی از شرکتهای مجرب در زمینه ارائه انواع خدمات مالی-اعتباری به فعالین حوزه صنعت و ماشینسازان، در سامانه جامع صنعتی شمستا به عنوان بانک اطلاعات صنعت ایران می باشد.
ضمانت نامه های صادره توسط صندوق صنعت ماشین سازی به دو گروه اصلی ضمانتنامه های کارفرمایی و تعهد پرداخت تقسیم میشوند. ضمانتنامه های کارفرمایی شامل انواع مختلفی است که مربوط به مراحل مختلف قراردادهای پیمانکاری و کارفرمایی هستند. برای ضمانتنامه تعهد پرداخت این نکته قابل ذکر است که تنها برای متقاضیانی صادر میشود که یکی از انواع ضمانت نامه کارفرمایی را از صندوق صنعت ماشین سازی دریافت کرده باشند.
در ازای منابع موجود نزد صندوق، امتیاز وام قرض الحسنه به صاحب منابع اختصاص داده میشود. پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ایجادی به متقاضی از طریق صندوق و یا بانکهای عامل انجام م یگیرد. متقاضی صاحب منابع، میتواند از این تسهیلات برای ارائه خدمات مختلف به جامعه خدمتی هدف خود(خدمات به مشتریان) یا اعطای تسهیلات قرض الحسنه به پرسنل(خدمات رفاهی سازمان) استفاده نماید.
حسب نیاز مشتری ، صندوق صنعت ماشینسازی نسبت به ارائه تسهیلات ارزان قیمت از طریق مشارکت با مشتری به جامعه هدف مشتری اقدام مینماید. به این ترتیب مشتری، با بلوکه کردن منابع مالی به مقدار مشخص، توان خود را در ارائه تسهیلات از طریق مشارکت با صندوق افزایش میدهد.
منظور از تسهیلات حامی، تسهیلاتی است که منابع آن از طرف یک نهاد دیگر در اختیار صندوق گذاشته شده است. این تسهیلات با هدف ارائه خدمات به مشتریان هدف نهاد مربوطه از طریق صندوق قابل پرداخت است.
در حال حاضر دو نوع تسهیلات از این طریق در صندوق به متقاضیان معرفی شده، واریز میشود:
این تسهیلات ذیل دبیرخانه برنامه توسعه صنعت ماشینسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور توسعه بازار ماشین آلات ساخت داخل از طریق تسهیلات لیزینگ به متقاضیان معرفی شده از طرف معاونت علمی، پس از ارزیابی و تعیین حد اعتباری در صندوق تخصیص داده میشود.
این تسهیلات که با نرخ ۱۴ تا ۱۷ درصد برای خریداران ماشین آلات ساخت داخل(که عضو برنامه هایتک ماشین هستند) تا سقف حداکثر ۷۰ درصد مبلغ دستگاه و سقف اعتباری ۳۰ میلیارد ریال، به متقاضیان معرفی شده از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری واریز میشود.
در این تسهیلات، واریز سهم معاونت علمی در قرارداد، به حساب سازنده و حسب نوع آماده بودن دستگاه، طی حداقل دو مرحله تا حداکثر ۴ مرحله انجام میشود.
صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور توسعه محصولات دانشبنیان، تسهیلات مختلفی را برای شرکتهای تولید کننده این محصولات در نظر گرفته است.
در ادامه شرح مختصری از هر یک از تسهیلات خط اعتباری صندوق نوآوری و شکوفایی بیان شده است.
۱- نمونه سازی:
این تسهیلات در شرایطی که نمونه محصول تولید شده تاییدیه دان شبنیان داشته باشد، با هدف ثبت اختراع، کسب فناوری(دریافت حق امتیاز)، ساخت تعداد محدودی از
محصول با قابلیت ظرفیت سازی برای ورود محصولات دانشبنیان به بازار اعطا میشود. به طور کلی این تسهیلات برای یکی از سه هدف ذیل ارائه م یشود:
- نمونه سازی
- ظرفیت سازی برای ورود محصولات دانشبنیان به بازار: تولید محدودی از محصول دانشبنیان جهت بازار سازی
- ارتقای محصول دانشبنیان: ایجاد ویژگیهای فنی و عملکردی جدید در محصول
۲- پیش از تولید صنعتی
این تسهیلات برای شرایطی که حداقل یک نمونه صنعتی (یا در شرایط خاص، آزمایشگاهی) از محصول دارای تاییدیه دان شبنیان موجود باشد، قابل پرداخت است. از شرایط اختصاصی این تسهیلات، این است که محصول هدف دارای سهم قابل قبول در بازار مربوطه باشد و تاییدیههای فنی و استانداردها یا اخذ شده باشند و یا در حال اخذ باشند.
۳- تولید صنعتی
منظور تسهیلاتی است که برای تامین هزینه اولیه تجهیز کارگاه و آماده سازی خط تولید، طراحی صنعتی، انجام آزمون و رفع اشکال، تولید آزمایشی و بازاریابی و هزینه های تامین مکان و خرید و نصب ماشین آلات و تجهیزات اعطا میگردد.
۴- سرمایه در گردش
منظور تسهیلاتی است که برای تامین بخشی از هزینههای جاری تولید محصول شامل مواد اولیه و کمکی، دستمزد، اجاره محل، برون سپاری و همچنین تامین بخشی از هزینههای مرتبط با اجرای قرارداد جاری اعطا میشود.
۵- لیزینگ
این تسهیلات با هدف تامین مالی بخشی از مبلغ قرارداد و به شرط موجود بودن کالا در انبار فروشنده، برای حمایت از توسعه بازار محصولات با دوام و سرمایهای دانش بنیان اعطا میشود.
۶- استصناع
تسهیلات استصناع یا سفارش ساخت، به منظور تامین مالی بخشی از مبلغ قرارداد سفارش ساخت محصول، برای حمایت از توسعه بازار محصولات و خدمات دانش بنیان اعطا میشود.
این تسهیلات که از طریق سکوی تامین مالی جمعی صندوق به متقاضیان پرداخت میشود با هدف تامین نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی، در دو قالب ذیل قابل پرداخت است:
۱) خرید دین
در ازای دریافت چک خریدار محصول واحد تولیدی در یک قرارداد مشخص با هدف تامین نقدینگی مورد نیاز در ساخت دستگاه.
۲) سرمایه در گردش
به منظور تامین بخشی از هزینههای تولید محصول در یک قرارداد مشخص. نرخ این تسهیلات، متناسب با بهای تمام شده تامین مالی جمعی خواهد بود.
با هدف توسعه بازار تجهیزات صنعتی و ماشین آلات خطوط تولید ساخت داخل، تسهیلات لیزینگ برای محصولات هدف با نرخ ۱۸ درصد در نظر گرفته شده است. این تسهیلات با مشارکت سازنده دستگاه، با هدف ایجاد شرایط فروش اقساطی محصولات ساخت داخل که در نهایت منجر به توسعه فروش سازنده میشود، طراحی شده است.
کاربر گرامی هنگام تماس با شرکت مذکور اعلام بفرماییدکه اطلاعات تماس را از صفحه شخصی شرکت در سامانه شمستا مشاهده کرده اید تا از امتیازات توافقی و پشتیبانی آتی شمستا بهره مند شوید.
میانگین نظرات کاربران (2 کاربر 5)